Over Roy

Ik ben Roy Schreuder, geboren in 1991 in Leeuwarden. Sinds 2007 houd ik mij bezig met street-art en maak ik schilderingen in de openbare ruimte. Nadat ik mijn opleiding heb afgerond in 2012 ben ik voor mezelf begonnen als zelfstandig kunstenaar en heb ik veel uiteenlopende projecten gedaan. De eerste jaren als zelfstandig kunstenaar woonde ik vooral in het buitenland en ben ik veel op reis geweest. Gedurende deze periode heb ik mijn eigen stijl en techniek kunnen ontwikkelen. Naast mijn eigen werk, werk ik veel in opdracht van gemeenten, bedrijven, wijkpanels en stichtingen om samen tot de realisatie van zowel grote als kleine projecten te komen.

Voor mij is het belangrijk dat een schildering een duidelijk toevoeging biedt aan een omgeving en dat de omgeving op haar beurt ook een bijdrage levert aan het werk. Er moet een zekere balans zijn tussen het werk en de omgeving waarin deze staat. In veel gevallen zie ik mijzelf vooral als vormgever binnen de openbare ruimte en ik benader mijn projecten ook op deze manier. Mijn werk laat zich vooral kenmerken door de grafische/ illustratieve benadering. Het is voor mij van belang dat een schildering een duidelijk beeld vormt en impact heeft. Vaak worden de schilderingen in het voorbijgaan bekeken, dus er moet binnen korte tijd een duidelijk beeld blijven hangen.

In 2018 heb ik de Sidewalk Gallery geopend in het centrum van Leeuwarden. Hier krijgen kunstenaars die werken in de openbare ruimte een podium en laten zij hun werk zien in de vorm van exposities met prints, zeefdrukken en werk op doek. Bovenal is de Sidewalk Gallery een plek waar jonge kunstenaars en geïnteresseerden elkaar ontmoeten. De Sidewalk Gallery werkt met wisselende exposities en is drie dagen in de week geopend.

Roy Schreuder

roy@royschreuder.com